questions-1014060_960_720

Ambtelijk secretaris en wat nu?

Het Organisatie en Adviesbureau Voor de Medezeggenschap is praktijkgericht en dat merk je ook aan onze beginnerscursus voor de ambtelijk secretaris. Omdat het invullen van de functie van de ambtelijk secretaris onder meer afhangt van de organisatie is het een maatwerkcursus die we bij jouw komen geven. Deze cursus wordt dus niet plenair gegeven maar individueel op locatie.

Vaak kiest men bewust voor een loopbaan als ambtelijk secretaris en gaat men aan de slag met een gecertificeerde opleiding. Maar 95% van de huidige ambtelijk secretarissen ‘rolt’ in de rol van de ambtelijk secretaris. Vaak na vertrek van de vorige ambtelijk secretaris of na een OR lidmaatschap. Soms wordt de eigen functie opgeheven en krijgt men via een interne procedure de kans om de functie van de ambtelijk secretaris te bekleden binnen de lokale OR.

Het is een feit dat het doorlopen van een gecertificeerde opleiding via de diverse leergangen inzicht verschaft in de functie van ambtelijk secretaris. Maar het is belangrijk dat men van een ervaren ambtelijk secretaris met coachende kwaliteiten een aantal tools aangereikt krijgt waar men in de praktijk mee aan de slag kan.

Wij zijn de enige organisatie die dit in zijn cursusaanbod heeft. De cursus bestrijkt qua tijd een dagdeel, dus 4 uur, op locatie. Dit tegen een tarief van € 500 exclusief BTW en eventuele reiskosten.

Omdat het een maatwerkcursus betreft is heel veel mogelijk. Bijvoorbeeld kan de coach tijdens een OR vergadering aansluiten om te bekijken wat voor OR de ambtelijk moet ondersteunen en wat de behoeftes van de OR leden zijn. En niet onbelangrijk: hoe ervaren is de OR? Niet altijd komt de nieuwe ambtelijk secretaris in een ‘warm bad’ terecht. Dus alle hulp van een ervaren collega is welkom. Ook na het dagdeel kan de coach regelmatig op een van tevoren afgesproken tijdstip langskomen om de vorderingen te bespreken en de vragen van de nieuwe ambtelijk secretaris te beantwoorden. Tarief hiervoor is € 125 per uur. Uiteraard kan men ook altijd tussentijds telefonisch bij de coach terecht voor korte vragen.

Neem contact met ons op wanneer u interesse heeft voor deze cursus en wij nemen contact met u voor wat betreft de mogelijkheden en dan beantwoorden wij gelijk uw vragen.

Reageer op een vacature

Ben jij een freelance ambtelijk secretaris en op zoek naar een uitdagende werkplek?

U zoekt een ambtelijk secretaris

Op zoek naar een geschikte ambtelijk secretaris voor uw OR? Wij bieden verschillende oplossingen.