Vacature ambtelijk secretaris bij TNO – 20 uur per week

TNO

Wat ga je doen?

Als Ambtelijk Secretaris Ondernemingsraad krijg je de kans om de beleidsmatige kant van TNO beter te leren kennen. Je kunt actief bijdragen aan verbeteringen aan het beleid van en de uitvoering van het beleid bij TNO. Elke drie jaar kiezen we de Medezeggenschap (MZ). Het team bestaat uit gemotiveerde medewerkers die een bijdrage willen leveren aan de TNO-organisatie. Als ambtelijk secretaris help je de leden van de medezeggenschap om hun weg te vinden in de beleidsmatige TNO-wereld. De MZ wordt maart 2024 opnieuw gekozen en jij kunt een rol spelen bij deze verkiezingen en het inwerken van de nieuwe collega’s. Je bent nauw betrokken bij alle onderwerpen die de Ondernemingsraad en de bestuurder bespreken. Hierdoor krijg je een breed inzicht in de organisatie en haar actuele ontwikkelingen. Je plant de vergaderingen en je notuleert ook bij de vergaderingen waar je aanwezig bent. Je zorgt ervoor dat iedereen geïnformeerd is en blijft over de besproken onderwerpen. Dit maakt jouw rol belangrijk binnen de MZ. Je staat er niet alleen voor; het huidige Dagelijks Bestuur (DB) en je mede ambtelijk secretaris zullen je enthousiast inwerken in deze unieke functie.

TNO’s Medezeggenschap bestaat uit de Ondernemingsraad en zeven commissies. Als ambtelijk secretaris werk je samen met een andere secretaris en maak je deel uit van het Dagelijks Bestuur (DB). Het DB is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij de MZ en heeft ook een voorzitter, vicevoorzitter, HR-commissieleider en een vierde OR-lid. Het ambtelijk secretariaat speelt een belangrijke rol bij TNO’s MZ. Je bent onderdeel van het team HR Arbeidszaken en wordt functioneel aangestuurd door de voorzitter van de Ondernemingsraad. Je moet flexibel zijn en tijdens de werkweek ondersteuning bieden bij verschillende vergaderingen. Deze gebeuren op locaties van TNO in de regio Den Haag en daarbuiten.

Wat wij van jou verwachten

Je bent een echte teamspeler en kunt goed samenwerken in diverse teams (DB, OR, commissies). Je kunt goed schakelen op verschillende niveaus en hebt een scherp gevoel voor verhoudingen. Je bent proactief, integer en nauwkeurig. Je kunt gestructureerd werken en bent bedreven in plannen en organiseren.

  • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijke in zowel Nederlands als Engels.
  • Ervaring met medezeggenschap is een pluspunt, geen vereiste.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 3.213,- en € 4.404,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Deze functie is beschikbaar voor 20 uur per week (0,5 fte), maar kan worden gecombineerd met secretarieel werk binnen TNO (0,3 fte of meer) voor een minimale werkweek van 32 uur. We zullen dit afstemmen tijdens het sollicitatieproces.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

  • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
  • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
  • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
  • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.
  • Reiskostenvergoeding.
  • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO’ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
  • Een goede pensioenregeling.

Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je verder kunt kiezen.

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever.

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie.

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 12 november 2023. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes en een online assessment. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Omdat je ook gaat werken met vertrouwelijke documenten is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. Meer informatie daarover lees je hier.

Heeft deze vacature iets bij jou losgemaakt?

Dan zien we je reactie graag tegemoet!
Voor meer informatie over de baan of de procedure kun je contact met ons opnemen.

Solliciteer nu