Vacature interim freelance ambtelijk secretaris bij Gemeente Oss / 16-24 uur per week / eventueel ook in loondienst via Gemeente Oss

Ossbeeld

Wil jij een bijdrage leveren aan de medezeggenschap binnen de gemeente Oss? En ben je bovendien een kei in plannen en organiseren? Dan is deze vacature iets voor jou!

Voor deze groeiende gemeente zijn we op zoek naar een freelance interim ambtelijk secretaris van de Ondernemingsraad (16-24 uur) aangezien een interne vacatureronde geen kandidaat heeft opgeleverd en het vinden van een kandidaat die dit in loondienst zou willen doen zeer waarschijnlijk een tijd zal gaan duren.

Mocht je geïnteresseerd zijn om deze functie in loondienst in te willen vullen en woon je niet te ver af van Oss dan laat ons dat weten.

Als Ambtelijk Secretaris ben je een belangrijke schakel voor een goed functionerende ondernemingsraad (OR):

  • Je draagt bij aan de verdere professionalisering van de OR en bevordert de samenwerking tussen de OR en de bestuurder.
  • Je ondersteunt de OR-leden op secretarieel en beleidsmatig gebied. Dit omvat taken zoals het voorbereiden en notuleren van vergaderingen, het beheren van inkomende post, en het archiveren van documenten.
  • Daarnaast speel je een actieve rol bij het organiseren van verkiezingen, het coördineren van scholingsactiviteiten, en het mede opstellen en bewaken van het beleidsplan en werkplan van de OR.
  • Je houdt procedures en processen in de gaten en schrijft conceptbrieven, jaarverslagen en voert PR werkzaamheden uit.
  • Ook lever je een inhoudelijke bijdrage door verzamelde informatie te verwerken tot compacte en heldere notities voor de OR. Je stelt kritische vragen aan de OR over te behandelen onderwerpen. De functie is dynamisch en ontwikkelt zich door het werken met commissies. Er zijn actieve commissies op het gebied van personeel, organisatie, digitalisering, communicatie en ARBO.
  • Je volgt maatschappelijke en interne ontwikkelingen op de voet en vertaalt deze naar adviezen voor de OR. Hierbij houd je rekening met het advies- en instemmingsrecht van de OR. Functioneel val je onder de verantwoordelijkheid van de (vice)voorzitter van de OR. Hiërarchisch is het hoofd van de afdeling P&O verantwoordelijk.

Wat bieden we je?

We bieden je een uurloon van € 72,50 per uur en een reiskostenvergoeding van € 0,25 per km.

Vergaderingen

Een vergaderschema vind je onderaan deze vacature.

Interesse?

Stuur ons je CV en een motivatiebrief.